Julklappar

Nu har tomten delat ut alla julklappar så då kan de ju få vara med på bild här.


Tågtröja till Sigge. Jag valde att göra en dekorsöm i fållen eftersom mina tvillingsömmar bara går sönder.


Ett set till barnens kusin Stina.


Ett set till Stinas tvillingbror Nils.


Varsin väska med Dora till tvillingkusinerna Penny och Annie.


När jag var liten hade vi en rosa vippdocka som hade en plinga i sig med ett väldigt vackert ljud. Den var i plast och hade tyvärr gått sönder så den var alldeles för vass för barnen att leka med. Jag tyckte det var synd att slänga plingan så jag sydde en ny vippdocka till Lilly och återanvände plingan.


Till sist en fleecefodrad mössa till en två månader gammal supersöt kompis.

I morgon kommer troligtvis min försenade julklapp från tomten, en Singer 14T967DC, en overlockmaskin med täcksöm. Det ska bli så roligt att ge mig in i overlockens värld och jag är nog mer spänd än barnen var på julafton.

God jul

Nu är julklapparna nästan klara, ska fixa det sista i morgon. Jag hann nästan sy allt jag hade tänkt, stort tack till Henrik som såg till att jag fick tid att sitta vid symaskinen! Kort på julklapparna kan jag inte lägga ut nu men efter jul kanske det kommer några bilder.
Provsvaren visade att Sigges harpest fanns kvar, hoppas Ciproxinet får bort det den här gången.
Nu är Henrik ledig till den 4 januari och det ska bli skönt att få massa familjetid.
Hoppas alla får en underbar jul! 
Sjuk igen

Helgen som gick har till stora delar tillbringats på barnjourmottagningarna i Norrköping och Linköping. Sigges lymfkörtel framför örat som svullnade upp av harpesten i september blev svullen igen och så fick han feber. Vid elva-tiden i fredags kväll ringde jag sjukvårdsrådgivningen som efter att ha pratat med barnjourmottagningen i Norrköping sa att vi skulle nog behöva åka in men det var fullt så de skulle försöka ordna ett rum och sköterskan skulle ringa om tio minuter. Vid två-tiden ringde hon (långa tio minuter) och sa att vi inte behövde komma mitt i natten utan att vi skulle komma 08.00. Vi fösökte sova men en halvtimme senare ringde hon upp igen och då hade överläkaren bestämt att vi visst skulle komma in.
Halv fem på morgonen åkte vi hem igen och skulle vara tillbaka klockan 13. Hela eftermiddagen var vi där och kom inte hem förrän vid 17-tiden.
Harpest är en så ovanlig sjukdom så ingen verkar veta hur den fungerar och om den kan blossa upp igen. Hur som helst hittades streptokocker i bölden och odling skulle göras för att se om harpestbakterien fanns kvar trots behandling i september-oktober. Det provet skulle visst tas med en kolad pinne som ingen visste var den fanns så efter några timmars letande fick vi åka till apoteket och hämta ut antibiotika mot streptokockerna och åka hem så skulle de leta vidare och höra av sig på söndagen.
På söndag förmiddag ringde de och sa att de kanske hade hittat en sådan pinne i Linköping och eftersom vi ändå var tvugna att åka till Linköping för att få tag på medicinen mot harpest så skulle provet tas där. När vi kom dit så visste inte de hur provet skulle tas utan vi fick sitta och vänta ett par timmar så länge de försökte ta reda på hur de skulle göra. Till slut kom de fram till att man inte använder kolade pinnar längre utan man använder en vanlig pinne som ska förvaras i en speciell behållare med kol i. Provet blev till slut taget i alla fall.
Så nu äter Sigge två antibiotika-kurer, en mot streptokocker och en mot tularemi (harpest). Vi har inte fått svar på tularemi-odlingen än men om den är negativ så kan han sluta med Ciproxin som han får mot harpest.
Men inte nog med det, i måndags reagerade jag på att han verkar se dåligt så jag testade lite och han tar pappret som han ska titta på väldigt nära ansiktet och kisar för att se. Jag ringde barnjouren igen och de ville titta på honom igen så igår var vi där igen. Den läkaren tyckte att ögonmottagningen ska titta på honom så nu väntar vi på en remiss från ögon. Dessutom fick Sigge med posten igår en tid för operation mot vattenbråck som vi redan skjutit upp två gånger.
Sigge är i alla fall bättre och är på dagis idag, han ska ju inte smitta längre eftersom han ätit antibiotika sedan i lördags och personalen lovade att ringa om det var något. Han har varit så duktig under alla läkarbesök och jag tycker så synd om vår lille stackare för det verkar göra väldigt ont.
Idag har Lilly lite feber (38,2), undrar om hon blivit smittad av streptokockerna och jag borde ringa doktorn eller om det går över av sig självt?
Annars är allt bra.
Jag hade planerat att sy några julklappar i helgen, det gick ju inte så bra så nu får vi se om jag hinner klart med allt jag tänkt.
Jag har förresten blivit väldigt sugen på att köpa en ny symaskin, en overlock med täcksöm, men det är några tusenlappar det handlar om så vi får väl se om mina drömmar blir verklighet någon gång.

Julklänning

Här kommer en bild på Lilly i sin julklänning.Undrar om hon klarar sig med en klänning under julhelgen eller om jag ska sy en till ifall hon smutsar ner sig...
Annars är det mest julklappar som jag syr för tillfället och det kan jag ju inte visa här för då blir det inte lika roligt på julafton.
Undrar om släkten kommer tänka "nej, inte ett förskräckligt hemsytt paket till" eller "vad roligt med julklappar som hon gjort själv"?

Orutinerat

Frågan är om jag är otroligt optimistisk eller om jag bara är dum? Jag fick nämligen för mig att jag skulle ta kort på barnen till årets julkort idag. Eftersom Henrik skulle byta till vinterdäck på Skodan efter jobbet så kom han hem sent idag och när han kom hem så sov Lilly. Jag behövde Henriks hjälp för jag ville inte att Lilly skulle ramla av bordet som de ligger på under fotgraferingen. Hur som helst så var klockan nästan sju när jag väl kom igång. Smart, en 3-åring som brukar gå och lägga sig då och en nyväckt lillasyster. Det kunde inte bli annat än fel.Jag kan tillägga att detta är ett av de bättre korten, Lilly är ju i alla fall glad. Vi får nog göra ett nytt försök någon annan dag...

RSS 2.0