Bra svarIgår var vi på julskyltning och Sigge träffade tomten. Han stod länge och höll tomten i handen och när tomten frågade vad han önskade sig i julklapp svarade han: "mycket". Han är smart vår Sigge.Lillys kappa/jacka blev klar i helgen och så blev det en matchande mössa till också. Jag är jättenöjd med min första jacka som jag sytt. Nu är den stor som en kappa till henne men så småningom blir det en jacka så hon kan använda den länge. Den är fodrad med gul fleece och jag är så stolt över att jag fick dit muddar och dragkedja snyggt utan att ha något mönster som talade om i vilken ordning jag skulle sy i. Jag behövde bara sprätta två gånger...

Gult är en favorit hos mig för tillfället, det är en färg som gör mig glad. Glad blir jag ju också när jag får positiva kommentarer och det fick jag flera om Lillys jacka idag när vi skjutsade Sigge till dagis.En åkpåse till bilstolen har jag också sytt, jättepraktisk med tryckknappar så det bara är att knäppa upp när bilen blivit varm eller om Lilly sover i bilstolen när man går in.Sist men inte minst en bild på Sigges bilbyxor och matchande tröja när han har dem på sig.


Aj!

Idag har Lilly fått influensavaccinet trots att hon inte är ett halvår än (det felar en dag). Hon blev lite ledsen men det gick över ganska fort.
Nyss upptäckte jag en sylvass liten tand i Lillys mun så nu kommer säkerligen inte amningen vara så behaglig längre. Just nu gnager hon på min tumme och det gör ont...
Jag håller på och syr en jacka till Lilly utan mönster för jag hittade inget som jag ville ha och det är inte helt lätt att få muddar och blixtlås på rätt ställen när man aldrig sytt en fodrad jacka förut. Halsmudden fick jag sprätta bort en gång men nu sitter den på plats igen. Däremot hade jag köpt ett blixtlås som var ett blixtlås till jacka och då tog jag för givet att det var delbart men så var det inte så nu kan jag inte göra mer innan jag köpt ett nytt blixtlås.

Ny vecka

Så var helgen slut igen och en ny vecka påbörjad. Tiden går alldeles för fort. Lilly är snart ett halvår och jag blir nästan rädd över hur fort ett halvt år har gått. Jag är ofta sådan att jag längtar till saker, till sommarlovet, någon resa, helgen och så vidare, nu är det inte så utan jag vill bara vara här och nu och då känns det extra mycket som tiden bara springer förbi. Lilly ligger i mitt knä och gosar och det skulle jag kunna göra hur ofta som helst.
Igår bytte (böt) Henrik ett fönster i vardagsrummet och jag tyckte att det skulle bli lite kallt och för mycket motorsågsljud så jag och barnen åkte hemifrån under tiden. Vi åkte till Arbetets museum tillsammans med Fia, Tyra och Melker. Där har de skaparverkstad på helgerna för barnen så de byggde varsin robot som grabbarna sedan hade jättekul med, hoppas vi inte skrämde bort några andra besökare...
Och så har jag gjort en header till bloggen också, alldeles själv, visst är jag duktig!

Moln och bilar

Jag har sytt lite mer, det är så skoj. Lilly har fått en molnmössa.Sigge har fått ett par byxor, bruna med turkosa muddar och en bil på rumpan. Till det sydde jag en matchande tröja med bilar och husvagnar. Jag har inte fått ta kort på honom med kläderna på så det blir ett bildmontage med kläderna bara.En ny dregglis med ett gult hjärta som man blir glad av har Lilly fått också. Jag har dessutom köpt en prymtång att klämma dit tryckknapparna med så jag slipper sy dit dem för hand, toppenbra!Lilly har börjat med smakportioner, hon har fått smaka banan och gröt. Det har väl inte gått så bra som vi hoppats, hon stänger munnen och vrider bort huvudet...
Vi var till fotografen i fredags och valde vilka bilder vi skulle ha och det fanns faktiskt en hel del bra bilder. Ska bli kul att se dem när de är klara.

Ugglor i mössan

Nej, nu blev det ju fel. Ugglorna är på Lillys body, min första hemmasydda body som jag knåpat ihop i helgen. Riktigt fin tycker jag att den blev men allt klär ju en skönhet så det är ju inte speciellt svårt att sy till mina barn. De matchande leggingsen har jag sytt tidigare. Vad är det förresten för skillnad på tights och leggings? Om någon vet får ni gärna informera mig.Jag sydde även en mössa som ska bli en present till en kollega som just fått barn och när Sigge fick se den sa han att han också ville ha en sådan mössa så då var det ju bara att sy en likadan, något större, till Sigge.Sigge och jag hann även gå på bio i lördags, Kalle Stropp och Grodan Boll. Det var Sigges första biobesök och mycket uppskattat så det får vi göra igen.
Tandläkarbesöket i fredags gick bra, Sigge gapade efter viss övertalning. Angående mina och Henriks tänder så kan man bara konstatera att livet är orättvist.

RSS 2.0