Mer tyg

Idag har jag varit på Jofotex igen och köpt mer tyg så nu har jag massor av tyg hemma som bara väntar på att jag ska börja klippa i dem. Kul! Nu är det bara lite tid som fattas...
Influensavaccinet har jag fått idag också så vi får väl se om jag får feber i morgon, fast det har jag inte tid med för vi har babysim, tandläkartider till oss tre stora (ska bli spännande att se om Sigge tänker gapa) samt optikertid inbokat. Smart.

Höstbus


Idag när vi kom hem efter att ha varit i Lindesberg var det så otroligt vackert med alla löv som hade ramlat ner på vägen utanför vårt hus så vi var bara tvungna att busa lite i de färgglada löven.


Lilly gjorde en kullerbytta ner i löven men var lika glad för det.


Sylust

Jag gillar min nya hobby, dvs att sy. Häromdagen sa Sigge att han också ville ha ett par byxor med flodhästar precis som Lilly, och så ville han ha en tröja med flodhästar (och strumpor!). Jag blev jätteglad för jag har trott att det inte är någon mening att sy till Sigge för han bara vill ha tröjor med Blixten McQueen eller liknande på. Så jag packade in barnen i bilen och åkte till Jofotex. Jag lyckades dock övertala Sigge att jag skulle sy ett par svarta velourbyxor, lika gosiga som gosedjur, istället för flodhästbyxor för jag tror det skulle bli några flodhästar för mycket. Men en orange flodhästtröja blev det.De bruna och gröna kläderna hade jag sytt tidigare, klänning och tights till Lilly och kortärmad tröja till Sigge, för att de skulle ha dem på sig när vi gick till fotografen. Vi var där i torsdags och jag är så nyfiken på bilderna. Lilly fotades först och när det var dags för syskonfoto hade båda barnen tröttnat. Dessutom var fotografen tvungen att fånga Sigge från rätt håll eftersom han var svullen av harpesten fortfarande så vi får se om det blev något bra syskonfoto.
Här kommer ett par hemmatagna bilder på godingarna som myser i soffan i sina hemmasydda kläder.Harpest

Det är Tularemi (harpest) som Sigge har och det är jätteskönt att veta vad det är och att det inte smittar mellan människor. Stort tack till svärmor och hennes granne för att hon haft det och vi kom på att det är det Sigge har! Han har fortsatt att äta Ciproxin vilket han nu tycker är bra för då får han ju godis två gånger om dagen. Idag har han varit på dagis en stund och det känns bra både för honom och mig.

Här är vi!


3 år

Idag fyller Sigge 3 år så vi har haft släktkalas. Han har blivit så stor vår lille kille. Nu sover han gott och laddar upp inför morgondagens kompiskalas, det ska jag också försöka att göra snart.

Lycklig killeMan kan ju vara glad fastän man är svullen fortfarande

Trött på att Sigge är sjuk

9 september hade Sigge 39 graders feber när jag hämtade honom på dagis (jag vet att det heter förskola men jag tycker dagis är mycket gulligare namn) och så har han varit sjuk sedan dess. Det började med feber och att han blev svullen framför örat och så blev ett myggbett som han hade i pannan mer och mer infekterat. Febern försvann 24 september och myggbettet ser ut som det håller på att läka men svullnaden blir inte alls bättre. I morse tog Sigge den sista dosen av den andra omgången med antibiotika. Kan han inte få bli bra nu och kan vi inte få veta vad det är han har?

Antibiotikan han fått nu smakar tydligen inte alls bra så för att vi skulle få i honom den har vi fått muta honom lite. Tre godisar att "skölja ner" med och ett klistermärke på ett papper jag gjort en ruta för varje gång medicinen skulle tas. När alla rutor var fulla skulle han få ett paket. En radiostyrd bil. Han har faktiskt tjatat om att få ta medicinen och idag fick han den äntligen. Lyckan var total!

Dessutom har vi varit på Kolmården och köpt årskort till nästa år för halva priset. Sigge fick köra elbil och jag är jättestolt för han är jätteduktig på att köra bil. Kanelbullar för 22 kronor styck köpte vi också, kanelbullens dag till ära.

Varför?

Ja, varför inte kan man väl också säga?
Hopplöst efter, men vad gör det, det är ju frivilligt att läsa.
Hur som helst så har jag skaffat mig en blogg (tror jag i alla fall, jag vet ju inte hur sånt här fungerar).
Namnet då. Jo, jag har börjat sy lite saker, mest kläder till barnen, och då tyckte jag att det skulle vara roligt med ett eget litet märke så då fick det bli Silly S. Mina barn heter Sigge och Lilly och så heter vi Selander i efternamn.
Vi får väl se vad som händer med det här framöver.

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0