DinosauriebyxorSigge har fått ett par gubbyxor med en dinosarie istället för ena bakfickan. Mönstret är från början ett manchesterjeansmönster ur Ottobre men jag satte mudd i midjan och bensluten istället. Det var roligt att sy ett par lite mer genomarbetade byxor med fickor och stickningar så det kommer jag definitivt att göra igen.Han fick välja vilken dinosaurie som han ville ha och självklart valde han en stegosaurus så att det skulle vara massa taggar för mig att sy på applikationen. Tyget är från Jofotex och är jättemjukt och skönt.

Kjol till migJag har börjat sy till mig själv också med varierat resultat hittills. Den här kjolen i velour är jag nöjd med så den får vara med i bloggen, ett par andra projekt får vara till hemmabruk och jag har nog lärt mig något av dem i alla fall. Just nu håller jag på med en klänning till mig själv som jag förhoppningsvis ska ha på mig på ett bröllop som vi är bjudna på i slutet av maj. Vi får se om den dyker upp här och på bröllopet...

Elefanter till EliasSigge och Lilly fick en ny, otroligt söt, kusin i påskas. Elias heter underverket och för att han skulle få vara med i "Silly S-klubben" så fick han en body och hjälmmössa med lime-elefanter och vita velourmuddbyxor till.

Snabb mössa, eller...?

När det blev lite varmare ute och vi tog fram en ofodrad overall till Lilly så hade vi ingen mössa som matchade. En mössa slänger man ju ihop på en kvart tänkte jag och började rota i tygpåsarna efter något som kunde passa. De rosa-röda fordonen kunde ju kanske ha varit ett enkelt alternativ men jag måste ju alltid krångla till det lite så istället valde jag att sy en svart mössa med en grod-applikation på. Det tog inte en kvart att sy den...


Cool kille i cool tröja


Sigge önskade sig en rosa kortärmad tröja och blev väldigt glad när jag visade honom det rosa tyget med röda fordon på så det var bara att beställa och sy. Det blev svarta muddar och en tre-nålig täcksöm med undersidan utåt som dekor i nederkantens fåll för att "tuffa till" det hela lite. Jag tycker att han är jättefin i den coola rosa tröjan!

RSS 2.0