Skydd mot solenI en stuvlåda på Eurokangas i Kokkola i Finland hittade jag en ganska stor bit baddräktstyg som jag köpte för att sy solskyddsdräkter till barnen. Jag vet inte vilken solskyddsfaktor tyget har men jag har då aldrig blivit brun under några badkläder och tyget släpper inte igenom speciellt mycket ljus så det ger nog ett ganska bra skydd. Jag gjorde tröjorna långa så de ska skydda en bit ner på benen också. Det finns en hel del tyg kvar så jag ska nog sy varsin tröja till innan vi åker till solen och värmen i vinter.

BodysuitHär kommer en bodysuit som redan skymtats på bilder i tidigare inlägg. Tyget är en stuvbit från Ohlssons tyger och modellen är avritad från en köpt bodysuit. Luftigt och svalt till varma dagar som vi faktiskt haft en hel del av denna sommar. Hoppas Lilly inte hunnit växa ur den till i vinter då vi ska åka till värmen på Sri Lanka några dagar.

Favorit


Den här klänningen i molntyg från JNY blev genast en favorit hos mig. Det är Welinders mönster i grunden, jag valde att inte göra klänningen utsvängd utan rak med en volang nedtill. Det rosa i kombination med limegröna muddar och 3/4-tights i tyg från Jofotex är så fint tycker jag.


En livebild på Lilly när hon är ute och går vilket är det roligaste hon vet just nu. Förra veckan tog hon en promenad på gissningsvis en kilometer vilket jag tycker är långt för en 14 månader gammal tjej. Hon vägrade åka i vagnen utan skulle bara gå själv och blev jättearg när jag till slut satte henne i vagnen för att vi skulle hinna till stranden och bada lite innan det var dags att gå hem och laga middag.

Semester i Finland


Vi har varit och besökt Mumintrollet och hans vänner i Finland i sommar. Barnen tyckte att Muminvärlden var jätteskoj och de kramade och klappade figurerna med stor förtjusning.


Matchande solhattar i molntyg från JNY skyddade oss från solen. Efter Nådendal och Muminvärlden åkte vi till Jakobstad, där min mamma bodde som liten, och träffade lite släktingar.


I den här lilla, lilla stugan har jag tillbringat många somrar när jag var liten.


Rotholmsgrundet heter platsen som stugan ligger vid och här i havet har jag badat massor.

Sommarhattar


Barnens tvillingkusiner i Östersund  fyllde ett för ett tag sedan och fick varsin solhatt i present. Sydda i jeanstyg med namnapplikationer. Hoppas de passar!

Mutor

Överläkaren på infektionskliniken tyckte att Sigge skulle äta en omgång medicin igen så nu är det 10 dagar med Ciprofloxacin och diverse mutor för att få i honom medicinen som gäller. Håll tummar och tår för att det tar kål på eländesbakterierna på riktigt nu.


RSS 2.0