SingoallaLilly har fått en Singoalla-klänning med elefanter som jag färgat rosa. Jag tyckte att det var dags för henne att få lite rosa kläder också. Mönstret ritade jag själv utifrån ett mönster till raglantröja och jag blev riktigt nöjd. Tanken är att den ska gå att använda länge, först som klänning och sedan som tunika.Jag hade en liten bit med lime-elefanter kvar också som precis räckte till en t-shirt till Lilly. Den fick rullfåll i nederkanten främst för att tyget inte räckte till att vika upp och fålla men det blev bra tycker jag så det kommer jag att använda mig av fler gånger.En mössa som ska bli en present till en liten pojke.
Sedan har jag sytt några hemlisar också som jag får blogga om senare.


Glasögon

Sigge har fått glasögon. För ett tag sedan upptäckte jag att han kisade och att han verkade se dåligt. Vi fick en tid till ögonmottagningen förra veckan och jo, han behövde glasögon. Idag har vi hämtat dem och hittills har det gått över förväntan. De har suttit på utan problem hela eftermiddagen, hoppas det håller i sig!Just på den här bilden sitter glasögon lite på sned men på de andra bilderna jag tog gjorde Sigge konstiga miner, förhoppningsvis kan jag ta bättre bilder en annan gång. Nu behöver jag bara lära mig hur man fotograferar personer med glasögon så att det inte blir massa reflexer, tips mottages tacksamt!

Lilly står lull

Lilly har inte direkt varit intresserad av att förflytta sig. Hon kan rulla runt men det är inte något hon praktiserar och hon rör sig lite fram och tillbaka på mage men inga längre sträckor. Hon verkar helt enkelt inte ha kommit på att man kan göra så (vilket ju faktiskt gör min tillvaro lite enklare). Jag undrar nästan om hon tänker hoppa över åla- och krypstadierna och börja gå på en gång för hon är ganska stadig på fötterna. Idag har hon upprepade gånger stått själv i 5-10 sekunder åt gången. Hur som helst är det ju viktigt för utvecklingen att man ålar så om hon inte gör det nu så får vi väl bygga hinderbanor åt henne när hon blir större.

Barnen har fått lite nya kläder, min fina symaskin går jättebra.


Sigge ska alltid provspringa sina nya kläder när de är färdigsydda, ett och annat provhopp blir det också, här i sin nya landskapströja.

Lilly har fått en tågklänning och ett par matchande velourtights.


Så här glad blir man när mamma syr kläder.


Sigge trivs inte i långärmade tröjor utan vill bara ha kortärmat på sig men med några fordon på tröjan så går det an, i alla fall när man ska gå ut. Det var lite svårt att få till v-ringningen snyggt men Sigge beställde en v-ringad tröja så jag gjorde mitt bästa och jag tycker det blev helt okej.

RSS 2.0