SommarjackaLilly behövde en ofodrad sommarjacka och det fick bli en jeansjacka med inslag av gulvitblommiga påslakan för att matcha solhatten. Jeanstyget är stretchigt och jättemjukt från Jofotex. Mönster hade jag inget utan ritade eget och använde Meedoms bok för att lära mig sy krage. Jag har den svenska boken och där har jag lärt mig massor, jag tycker den är jättebra på att beskriva hur man ska sy olika saker.


Gräsklippning och rutschkanaI 1-årspresent av oss fick Lilly en rutschkana som gillas skarpt av båda barnen.
Av mormor och morfar fick hon en gräsklippare som också är populär.Fast priset som mest populär vinner nog gräsklippartraktorn om Sigge får bestämma. Kan själv till och med!


Kalasklänning


Lilly har fyllt 1 år. Dagen innan hennes födelsedag hade vi kalas och eftersom vi var i Lindesberg så blev kalaset hos farmor och farfar. Nästan alla kusiner kom på kalaset, till och med Nils och Stina ända från Östersund, och det var jätteroligt att träffa alla. Kalasklänningen är sydd av en stuvbit från Åhlens och singoallamönstret är eget. I halsen satte jag snedslå på insidan för att dra resåren i, tycker det blev lite klumpigt, hur gör andra? Tipsa gärna! Jag gillar verkligen rullfåll, i det här fallet blev det en turkos. Matchande tights hade jag tänkt sy men när H&M sålde 3/4-tights för 29.50 kr så kunde jag inte motivera ett tyginköp som säkert blivit mycket dyrare.

Bröllopspresent


Vi visste inte vad vi skulle hitta på i bröllopspresent till brudparet men till slut blev det så att jag sydde en brödkorg (eller vad de vill ha i den) som vi tillsammans med brudens systers familj fyllde med choklad, vin och pengar.

BröllopVi var på bröllop förra helgen, jätteroligt, jag älskar att gå på bröllop.
Sigge fick välja om han ville följa med och vara tyst i kyrkan eller vara hos farmor och farfar och köra traktor, svårt att gissa vad han valde?
Lilly och jag behövde ju nya klänningar och självklart är det roligare att sy dem själv än att köpa färdiga.
Mönstret till min klänning är från Ottobre 2/2010. Tyvärr blev den för stor tycker jag och det upptäckte jag inte förrän den var färdigsydd trots att jag provade under tiden och jag är för lat för att sprätta upp och göra om så det fick vara så. Är det alltid så att man bör sy en storlek mindre av Ottobres dammönster? Om det är någon som vet får man gärna upplysa mig!Mönstret till Lillys klännning är i grunden från Welinders bok. Enligt mönstret skulle det vara knappar i ryggen men eftersom jag ville att Lilly skulle sova en stund i vagnen under festen och då ligger på rygg så gjorde jag sprund och knytband istället för hårda knappar. Att göra egen snedslå av satin är kanske inte något som jag tänker göra ofta...Stackars barn?Mina föräldrar hade ett par underbara påslakan, ett i gult med vita blommor och ett i brunt med vita blommor, som jag frågade mamma om jag kunde få och sy kläder av till barnen. "Stackars barn! Visst kan du få dem." blev svaret. Jag tycker nog inte att det är så synd om Lilly utan jag tycker hon blev fin i sin nya solhatt och själv verkar hon ju trivas. Sigge har beställt en i brunt så han kan bli lika fin.

VäskaEn väska till mig själv har jag knåpat ihop. Lagom stor att få plats med en pärm och lite annat utan att vara stor och klumpig. Mönster hittade jag inget som jag tyckte passade utan jag knåpade ihop ett eget. Det gick åt en del tankeverksamhet och tips från Familjelivs sytråd innan jag kom på hur jag skulle göra med fodertyg, lock och dragkedja. Inspirationen kom från en gammal Esprit-väska som varit en trotjänare i många år samt GOBLIgoblis underbara väskor.
Inuti är det en ficka med dragkedja för nycklar och annat smått och gott och en mobilficka. Spännena till axelremmen är från Libero-väskan man får med varuprover på BB.


Busungar på busfabriken.

dsc00765 (MMS)

Busungar på busfabriken.


RSS 2.0