För stora byxor


När Lilly började på förskolan i höstas så ville personalen att barnen skulle ha speciella utebyxor för att inte dra med sig massa sand in så då sydde jag dessa muddjeans. Tyvärr blev de alldeles för stora så de får vänta i garderoben ett tag till. Det är svårt att få kläderna i rätt storlek tycker jag och det är ju bättre om de är för stora än för små vilket ofta medför att jag syr för stora kläder.
Tyget är stuvbitar som jag köpte på Eurokangas i somras och mönstret är från Welinders, säkert omgjort, jag minns inte längre.


Omsydd tröja


Jag blev inbjuden till ett Me&I-party för ett tag sedan och ville gärna gå för att det är trevligt men jag har ju ganska svårt att köpa kläder för jag vill ju hellre sy dem själv. Det är ju inget köptvång på dessa partyn men det känns ju tokigt att inte köpa något utan bara komma och smaska i sig av det goda fikat. Jag beställde därför ett hemligt paket och tänkte att om jag tar i min egen storlek och det inte är något jag vill ha så borde det i alla fall vara tillräckligt mycket tyg för att sy om till ett barnplagg. Jag fick en biltröja som syddes om till Sigge. Eftersom den ursprungliga tröjan hade väldigt korta, något feminina ärmar fick Sigges tröja svarta ärmar istället.

Gosiga tröjor


När Lilly såg det här rosa velourtyget med röda blommor blev hon förälskad. Jag visste inte att en ettåring brydde sig så mycket vad de har på sig men Lilly visar klart och tydligt när hon gillar något. Den här tröjan får jag gömma när den är smutsig för hon blir tokig om hon inte får ha den på sig när hon ser den. Mjuk och gosig med lite 80-tal över sig.


När tvillingkusinerna skulle fylla fyra frågade jag min syster om de behövde något i klädväg och fick svar att långärmade tröjor utan luva saknades. Det fick bli varsin velourtröja med dragkedja, en rödrosa och en rödorange. Jag är fortfarande vettskrämd för dragkedjor och de blev inte helt perfekta men godkända.

På lördag ska jag och en kompis åka på syfestival, det ska bli så skoj, undrar bara hur dyrt det blir...?

RSS 2.0