TavlorFör ett tag sedan gjorde jag varsin tavla till barnen med deras födelseuppgifter. Sigges fick bli blå eftersom hans rum är blått så den matchar, Lillys rum är inte klart så vilken färg det blir i hennes rum vet jag inte men tavlan fick bli grön och rosa. Tavlan finns ju kvar i datorn så det är ju lätt gjort att skriva ut en ny i någon annan färg om det behövs så småningom. När jag var klar med tavlorna och Sigge fick se sin så sa han: Jag vill ha ett hjärta på min också. Jag ville inte ta bort någon av de andra figurerna så hjärtat hamnade bakom namnen och det blev godkänt av den mycket bestämda sonen.

Fårklänning


Fårtyget från Jofotex inhandlades direkt när det kom men har legat till sig i tyghögen ett tag. Nu har det i alla fall blivit en klänning. För att det inte skulle se ut som ett nattlinne med alla får på så fick den enfärgade ärmar och en fjärilsärm i fårtyget. Mönstret är Welinders i grunden som jag moifierat lite.


Ett par matchande velourbyxor.


Till sist en livebild på Lilly tillsammans med hennes stora favorit Mumin och Nalle Puh.

Fler mössor


Mössor kan man adrig få för många av, eller hur? Dessutom syns de ju så bra och jag tycker att det är jätteroligt när jag ser hemmasydda mössor på stan. Jag brukar spana extra när jag ser en mössa i ett tyg jag känner igen för att se om den har något märke vars blogg jag brukar läsa.
På bilden ovan är det en molnmössa till Sigge i tyg från JNY och en mössa till mig i tyg från Jofotex.


Lilly har fått en mössa i samma tyg som min mössa. Den här mössan är i enkelt tyg för lite varmare dagar och så har den två knutar högst upp. Svårt att se på den här bilden men en söt modell tycker jag.


För lite kallare dagar har barnen fått varsin velourmössa med fleecefoder. Modellen är ett hopkok av kronmössa och en köpt mössa från Åhlens som Sigge hade när han var liten. Mössorna går ner över öronen och kinderna. Lillys mössa sydde jag först och fleecefodret syddes inte med i kronan utan är avrundat inuti. I Sigges mössa följer fodret med upp i kronan vilket blev bättre tycker jag. Lillys velour kommer från Ohlssons tyger och Sigges velour är från Mjuka tyger.
När vi var och handlade igår fick jag frågan var Sigges mössa var köpt, sånt blir jag glad av.


Silly S 1 år


Jag sitter i soffan med Lilly sovandes i famnen och kom på att jag kunde blogga lite eftersom datorn finns inom räckhåll. Av en slump upptäckte jag att det idag är exakt 1 år sedan jag startade blogga. Grattis Silly S!
Igår hade vi besök av 3/4 av våra underbara kompisar familjen Söderqvist och då fick barnen välja tyg till varsin mössa som jag snabbt sydde ihop och sedan fick de själva trycka på sina mössor. Jättefina blev mössorna, Sigges är den som han har på bilden ovan, äppeltyg i rosa och rött med rymdskepp, döskalle och SIGGE påtryckt. Den syns inte så bra på den här bilden men jag tyckte det var en fin höstbild så det är därför den får vara med.
Lillys mössa sydde jag inte igår men den är ny i alla fall.
Nu kommer det en bild på mig med mina nya glasögon. Mina gamla glasögon är snart 10 år gamla så det var väl dags för ett par nya.

RSS 2.0