Jeansklänning


Jag vann en fotografering hos Bildmakarna i Lindesberg i en utlottning på Facebook och då ville jag sy kläder som matchade men utan att vara av samma tyg. Jag hade en köpt tunika i blått och hallonrött så den fick bestämma färgerna. Henrik köpte sig en blå skjorta. Till Sigge sydde jag en blå tröja som vi hjälptes åt att trycka fordon på (den har jag bloggat om tidigare) och så hade vi tre jeans till. Till Lilly sydde jag en jeansklänning och för att göra det hela lite roligare fick hon ett par blommiga tights till.
Både jeanstyget, som är lite stretch i, och tyget till tightsen är från Jofotex.
Mönstret till klänningen är egenritat och sömnaden flöt inte på helt utan problem. Först hade jag tänkt att bandkanta i halsen i samma tyg som klänningen i övrigt precis som i ärmsluten men kom på att det nog skulle bli lite klumpigt och obekvämt. Då tänkte jag att jag bara syr dit en tygremsa som skulle vikas in på insidan och täcksöm i halskanten. Det var jag nöjd med ända tills jag provade klänningen på Lilly och upptäckte att halsöppningen blev alldeles för vid, eftersom jag inte hade tänkt göra så från början hade jag ju inte klippt någon sömsmån där. Det blev att sprätta och sy dit en liten volang i halskanten istället och det blev faktiskt riktigt fint tycker jag, speciellt när det redan satt en liten volang nedtill på klänningen.
Korten blev i alla fall väldigt fina.

Muminklänning


Nu är det snart slut på sommarkläder att blogga om och det är väl kanske tur för nu är det ju höst. Tyget till den här klänningen köpte jag i Finland på Eurokangas, jag köpte även med rosa botten men det får ligga till sig till nästa sommar. Lilly gillar Mumin väldigt mycket, hon kan till och med säga Mumin och hon har sin Muminpappa i sängen när hon ska sova på kvällen. Mönster hade jag inget utan det är en fyrkantig bit med smock och rullfåll upptill och nedtill.
Tyvärr var det så att när jag skulle sy den här klänningen så tänkte jag att det går supersnabbt och började ganska sent en kväll och tänkte sy klart den innan jag skulle lägga mig. Tror ni det gick bra? Självklart inte. Det gick inte att sy rullfåll. Tråden bara gick av hela tiden. Jag gjorde rent maskinen, trädde om den ett antal gånger, bytte nålar och ropade ner Henrik som hade gått och lagt sig för länge sedan för att han skulle komma och laga maskinen. Det jag inte provade var att byta tråd vilket jag gjorde dagen därpå och sedan har rullfållen fungerat perfekt igen. Det måste ha varit något fel på just den rullen för jag bytte bara plats på dem och det var DorTak som vanligt och det brukar ju aldrig vara några problem.
När Lilly började på dagis så fick hon hem en nalle därifrån som vi skulle göra till hennes personliga. Nallen fick en likadan muminklänning på sig, tyvärr glömde jag att ta kort på nallen innan den flyttade till dagis.


Visst är de söta våra godingar!
I torsdags åkte vi till Ullared för att fylla på i garderoberna. Jag har lite svårt att handla barnkläder nu för tiden eftersom det är mycket roligare att sy själv men jag hinner inte riktigt med allt jag vill sy. På Gekås i Ullared gick det faktiskt väldigt bra att handla för där är det så billigt och då känns det ändå okej att köpa kläder där och så kan jag komplettera med hemmasytt.
Vi sov kvar på motellet och det var väldigt skönt för då behövde vi inte känna oss stressade utan hade gott om tid på oss att titta runt. Sigge och Lilly var så duktiga, både under bilresan och i affären!

Fordonströjor

Sigge gillar ju fordon, ingen nyhet direkt, så vill jag vara säker på att kläderna jag syr till honom kommer att användas är det bäst att se till att de är fulla med fordon.

JNYs gula fordonstyg med gröna muddar från Jofotex och avig trippeltäcksöm i grönt i fållen.

En livebild där även lillsyrran fick vara med.

Jag har köpt textilfärg och klichéer så vi kan trycka egna mönster och text på kläderna. Det roligaste med det är att Sigge kan vara med och skapa.

Tyg från Jofotex och färg och klichéer från Panduro.

Han tröttnade efter ett tag så baksidan är det mest jag som tryckt på.

RSS 2.0