Muminklänning


Nu är det snart slut på sommarkläder att blogga om och det är väl kanske tur för nu är det ju höst. Tyget till den här klänningen köpte jag i Finland på Eurokangas, jag köpte även med rosa botten men det får ligga till sig till nästa sommar. Lilly gillar Mumin väldigt mycket, hon kan till och med säga Mumin och hon har sin Muminpappa i sängen när hon ska sova på kvällen. Mönster hade jag inget utan det är en fyrkantig bit med smock och rullfåll upptill och nedtill.
Tyvärr var det så att när jag skulle sy den här klänningen så tänkte jag att det går supersnabbt och började ganska sent en kväll och tänkte sy klart den innan jag skulle lägga mig. Tror ni det gick bra? Självklart inte. Det gick inte att sy rullfåll. Tråden bara gick av hela tiden. Jag gjorde rent maskinen, trädde om den ett antal gånger, bytte nålar och ropade ner Henrik som hade gått och lagt sig för länge sedan för att han skulle komma och laga maskinen. Det jag inte provade var att byta tråd vilket jag gjorde dagen därpå och sedan har rullfållen fungerat perfekt igen. Det måste ha varit något fel på just den rullen för jag bytte bara plats på dem och det var DorTak som vanligt och det brukar ju aldrig vara några problem.
När Lilly började på dagis så fick hon hem en nalle därifrån som vi skulle göra till hennes personliga. Nallen fick en likadan muminklänning på sig, tyvärr glömde jag att ta kort på nallen innan den flyttade till dagis.


Visst är de söta våra godingar!
I torsdags åkte vi till Ullared för att fylla på i garderoberna. Jag har lite svårt att handla barnkläder nu för tiden eftersom det är mycket roligare att sy själv men jag hinner inte riktigt med allt jag vill sy. På Gekås i Ullared gick det faktiskt väldigt bra att handla för där är det så billigt och då känns det ändå okej att köpa kläder där och så kan jag komplettera med hemmasytt.
Vi sov kvar på motellet och det var väldigt skönt för då behövde vi inte känna oss stressade utan hade gott om tid på oss att titta runt. Sigge och Lilly var så duktiga, både under bilresan och i affären!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0