På huvudet


Här kommer ett till blogginlägg med diverse ihopsamlade alster för att det ska bli några inlägg i den här bloggen alls. Den här gången får temat vara på huvudet.
Vi börjar med årets uppsättning av tomtedräkter med tillhörande tomteluvor som barnen beställt. Förra året hann jag inte sy någon tomtedräkt till Sigge utan jag köpte en. Efter jul tvättade jag den och då var den inte röd och vit längre utan röd och rosa så den var bara att slänga. I år köpte jag Jofotex underbara velour och fuskpäls och tvättade tygerna var för sig innan jag sydde ihop dem så nu hoppas jag att dessa kläder ska behålla rätt färger även efter jul och kanske kunna användas även nästa år?


En sjal fick Lilly till mellansäsongen när mössa är för varmt men solhatt känns fel. I lila moln från JNY.
Monstertrucks från Sydilla och Deer från Znok.


Jag blev så nöjd med modellen på de fleecefodrade velourmössorna jag sydde förra vintern så det fick bli varsin till den här säsongen. Mönstret har jag ritat själv med inspiration från Welinders kronmössa och en mössa från Åhlens tror jag som Sigge hade när han var liten som jag tyckte var så bra eftersom den gick ner ordentligt över öronen och nacken. Underbar velour från Mjuka tyger.


Den här mössan i samma modell som ovanstående skulle till en nyfödd liten en så dockan (men kalla inte dockan för dockan om Lilly hör på utan då måste man säga bebisen om man inte vill ha en tvärilsk tös att tampas med) fick agera modell.

RSS 2.0